İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva TUNÇ Selçuk Üniversitesi Ekonomi Topluluğunun Davetlisi Olarak Panelde Konuşma Yaptı

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Selçuk Ekonomi Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘Avrupa Birliği Serbest Ticaret Anlaşmaları ve Türkiye’ konulu panel Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ay’ın yaptığı panele konuşmacı olarak Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martın Raıser, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva Tunç ve Bilkent Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sübidey Togan katıldı.

Her üç konuşmacı da AB’nin üye olan ve olmayan ülkelerle yaptığı GB,STA ve TTIP anlaşmaların, anlaşmaya taraf olan ve taraf olmayan ülkeler üzerindeki etkilerini (3.ülkeler),  küresel piyasalar ve dünya ticaretin ve hasılatının paylaşımı bağlamında ve  özellikle Türkiye’nin bu paylaşımda nerede bulunduğunu açıkladılar. Prof. Dr. Havva Tunç Türkiye’nin bu paylaşımdan payını artırabilmesinin,Türkiye’nin AB ile olan ortak üyelik birlikteliğinin yeterli olmadığı bir an evvel,tam üyelik pozisyonuna geçmesi gerektiğinin belirterek ve tam üyelik süreci gerçekleşinceye kadar da Türkiye’nin kayıplarının karşılanması gerektiği aksi takdirde bu durumun Türkiye açısında pazar ve gelir kayıplarına yol açmakta olması yanı sıra piyasada haksız rekabete yol açtığını açıkladı.

Konukların soru ve cevapları sonrasında konuşmacılara plaket verilmesiyle panel sonlandı..

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva Tunç’un yaptığı sunum için tıklayınız…

21/02/2014